Ілюстрація REUTERS

Французька компанія Air Liquide, один зі світових лідерів з виробництва промислових газів, заявила про припинення роботи на тимчасово неконтрольованих українською владою територіях у зв'язку з рішенням так званої «ДНР» про введення тимчасових адміністрацій на українських підприємствах, у тому числі на дочірньому підприємстві компанії «Ер Лікід Єнакієве», повідомила прес-служба компанії.

Читайте такожЧерез захоплення українських підприємств в ОРДЛО США і ЄС можуть ввести санкції - Єлісєєв

«Після недавніх рішень самопроголошеної «ДНР» про встановлення її адміністративного контролю над деякими українськими компаніями (включаючи «Ер Лікід Єнакієве»), що працюють на Донбасі, Air Liquide більше не може продовжувати свою діяльність в цьому регіоні. Безпека наших співробітників, а також дотримання діючих українських та міжнародних законів залишаються нашим пріоритетом», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 27 лютого ватажки терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» заявили, що вимагають до 1 березня зняти блокаду окупованих територій. За їх словами, якщо цього не відбудеться, то буде введено зовнішнє управління на всіх підприємствах української юрисдикції, які працюють на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Бойовики заявили, що перебудують всі виробничі процеси та переорієнтовують їх на ринки Росії та інших країн.

У середу, 1 березня, бойовики заявили про "націоналізацію" українських підприємств, розташованих на окупованому Донбасі.

Довідка УНІАН. Французька компанія Air Liquide почала роботу в Україні з 1992 року, пропонуючи послуги в галузі проектування та будівництва. У 2011 році Air Liquide почала виробництво в Україні промислових газів.