Таїланд не буде купувати українські БТР-3Е / robinolds.livejournal.com

Під час оборонної виставки LIMA-2017,щопройшла в Лангкаві (Малайзія), армія Таїланду підписала контракт з китайським зовнішньоторговельним об'єднанням Norinco на придбання 34 нових китайських бронетранспортерів ZBL09 - повних аналогів українських БТР-3Е, що раніше поставлялися в Таїланд, передає Auto-Consulting.

Зазначається, що вартість закупки БТР складає 59,325 млн бат (1,695 млн дол.) за одиницю. Таким чином, загальна вартість закупівлі БТР складає 2,01705 млрд бат (57,63 млн дол.).

Читайте також"Укроборонпром" поставив чергову партію танків "Оплот" до Таїланду

Відео дня

Крім того, з китайською стороною укладено угоду вартістю 400 млн бат (близько 11,4 млн дол.) на модернізацію бронетанкоремонтного підприємства армії Таїланду для організації на ньому ремонту бронетехніки китайського виробництва танків типу 85 і закупки танків VT4 і БТР ZBL09.

"Китайський танк VT4 Таїланд також вирішив купувати замість українського "Оплот", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що китайський БТР ZBL09 маловідомий на світовій арені. До цього подібні БТР поставлялися на експорт тільки один раз - до Венесуели в кількості 40 шт.

Українські БТР-3Е1 виробництва Київського бронетанкового заводу поставлялися в Таїланд за контрактами 2007 та 2011 років. Однак ці поставки від самого початку супроводжували різні скандали. У кінцевому підсумку, як стверджують ЗМІ, тайські збройні сили вирішили переорієнтувати основні закупівлі бронетехніки у китайських постачальників.

Одразу після появи в ЗМІ інформації про можливий зрив контракту на постачання БТР УНІАН звернувся до прес-служби "Укроборонпрому". Однак прес-служба категорично відмовилася коментувати цю інформацію, вимагаючи надіслати письмовий запит.

"Давайте запит. У нас є 5 чи 30 днів на відповідь", - заявили УНІАН у прес-службі.