REUTERS

Кабінет міністрів України має намір виділити 200 мільйонів гривень на підвищення безпеки роботи на державних вугледобувних підприємствах, написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон, в сферу відповідальності якого, зокрема, входить паливно-енергетичний комплекс країни.

Читайте такожРада заборонила банкрутувати держшахти до 2019 року

"Зараз ми розробляємо механізм, щоб виділити 200 мільйонів гривень на забезпечення всіх працівників державних вугледобувних підприємств необхідними засобами захисту, а також на поліпшення в цілому стану охорони праці", - написав Кістіон.

Відео дня

Він повідомив, що сьогодні комісія з перевірки безпеки на шахтах представила результати своєї роботи. "Вони очікувані: ситуація з дотриманням правил безпеки і забезпеченням охорони праці на наших вугледобувних підприємствах - плачевна. Не хочу вдаватися в сумну статистику, але зазначу, що нам потрібно негайно розпочати системну роботу для посилення безпеки наших гірників", - повідомив віце-прем'єр.

Кістіон зазначив, що 7 з 9 керівників державних вугледобувних підприємств вже отримали догани, на місцях більше ста співробітників цих підприємств оштрафовано на суму близько 30 тисяч гривень.

"Звичайно, порівняно з людським життям це ніщо. Тому я доручив Держпраці продовжити і посилити перевірки, а також більш жорстко підходити до притягнення до відповідальності посадових осіб", - підсумував віце-прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, 2 березня на шахті №10 "Степова" об'єднання держпідприємства "Львіввугілля" стався вибух і обвал гірської породи. Загинули 8 гірників і постраждали більше 20. Вибух на шахті стався в результаті займання повітряно-метанової суміші.

Для розслідування причин вибуху на шахті Кабінет міністрів створив урядову комісію на чолі з віце-прем'єром Геннадієм Зубко, а також ще одну комісію на чолі з віце-прем'єром Володимиром Кістіоном - для оцінки ситуації на всіх українських шахтах.

У свою чергу, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що винні в трагедії повинні понести відповідальність.