В Україні з'явилися нові індустріальні парки / фото УНІАН

Міністерство економічного розвитку і торгівлі зареєструвало Кам'янка-Бузький індустріальний парк в однойменному місті Львівської області, а також індустріальний парк «Вінницький кластер холодильного обладнання», повідомляється на сайті міністерства.

Читайте такожРада має намір ввести податкові пільги для учасників індустріальних парків

Згідно з повідомленням, Кам'янка-Бузький парк площею майже 25 га призначений для розміщення виробництв сільськогосподарського машинобудування, харчової та електронної промисловості, комбінованої логістики, виробництва меблів і будматеріалів, деревообробки.

Відео дня

У той же час, «Вінницький кластер холодильного обладнання» займає площу в 19,3 га, з яких 8,4 га належить територіальній громаді міста Вінниця в особі Вінницької міської ради, а ще 10,9 га - приватна власність «Української пивної компанії».

При цьому ділянки знаходяться на межі міста вздовж автомагістралі Немирівське шосе до основного в'їзду в Вінницю. Уздовж Немирівського шосе прокладена залізнична транспортна магістраль. У міністерстві зазначають, що наявність підведених до земельних ділянок залізничних колій дозволить обслуговувати у межах індустріального парку транзитні вантажі. Основним видом діяльності парку буде виробництво холодильного обладнання та комплектуючих до нього.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав парламент прийняти законодавство для стимулювання розвитку індустріальних і технопарків.

За даними Мінекономрозвитку, в Україні на даний момент зареєстровано 22 індустріальних парки.