112.ua

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підтримує прийнятий Верховною Радою закон про підвищення мит на експорт металобрухту. Про це глава уряду повідомив журналістам у Лондоні у відповідь на питання про те, чи буде Кабінет міністрів просити президента підписати закон.

Читайте такожУкраїна за місяць скоротила виробництво сталі на чверть - 13-те місце в світовому рейтингу

"Закон прийнятий. Я висловлював свою позицію, і позиція уряду з цього приводу: в умовах військової агресії Україні потрібен метал для забезпечення обороноздатності України", - сказав Гройсман.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 8 червня Верховна Рада України прийняла закон, що передбачає продовження на два роки терміну дії експортного мита на відходи та брухт чорних металів, розмір якого становить 30 євро за 1 тонну.

Українські металургійні компанії неодноразово виступали з вимогами обмежити експорт металобрухту, оскільки, на їх думку, у меткомбінатів спостерігається дефіцит брухту, а його вивезення з країни негативно позначається на металургійної галузі.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі закликало президента України Петра Порошенка підписати прийнятий Верховною Радою закон, що передбачає продовження на два роки терміну дії експортного мита на відходи та брухт чорних металів.