Ілюстрація REUTERS

Президент України Петро Порошенко ветує законопроект щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку.

Читайте такожВ Кабміні підтримали продовження дії експортного мита на металобрухт

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко на засіданні погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту.

Відео дня

“Президентом України буде запропоновано парламенту неможливість прийняти в тому вигляді в якому було проголосовано в залі законопроект №6382 “Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку”, - повідомила Луценко.

Вона також додала, що це пов’язано з міжнародними зобов’язаннями України як члена СОТ.

Вона зазначила, що президент просить парламент підтримати його поправку, яка стосується календарних термінів.

Як повідомляв УНІАН, у липні 2016 року Рада ухвалила з правками президента закон, який передбачає підвищення терміном на один рік експортного мита на відходи і брухт чорних металів до 30 євро за 1 тонну, а також скасування обов'язкової державної реєстрації контрактів на експорт металобрухту.

Українські металургійні компанії неодноразово виступали з вимогами обмежити експорт металобрухту, оскільки, на їх думку, у меткомбінатів спостерігається дефіцит брухту, а його вивезення з країни негативно позначається на металургійній галузі.

8 червня ВР ухвалила закон, який передбачає продовження терміну дії експортного мита на два роки.