Житомирська область є багатою на корисні копалини / фото Житомирська ОДА

Сьогодні голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич наголосив на необхідності розвитвати каменеобробну галузь регіону.

Як передає кореспондент УНІАН, це Гундич зробив під час робочої поїздки в Андрушівський район. Серед іншого, він оглянув приватне підприємство “ Гринишин”, яке займається каменеобробкою і де трудиться 80 робітників. Працюючі тут отримують щомісяця від 5 тисяч до 12 тисяч гривень зарплати. Так, зокрема, на цьому підприємстві застосовують рідкісний 5-D принтер, який виготовляє продукцію за допомогою спеціальних матеріалів і комп’ютерної техніки.

«Як бачимо на прикладі цього підприємства, каменеобробка за допомогою надсучасного інноваційного обладнання відкриває великі можливості для бізнесу. Житомирщина багата на сировину. А з сучасним обладнанням вироби із каменю є особливо цікавими для іноземного споживача. Підтвердження тому – значний експорт продукції  цього підприємства до інших держав», – сказав Гундич.

Відео дня

Читайте такожГолова Житомирської ОДА Гундич закликав аграріїв подавати заявки на дотації з обласного бюджету

Детальніше про роботу підприємства розповів журналістам його керівник Євгеній Гринишин. «Ми відправляємо продукцію до Польщі, Австріі та ряду інших країн. Як бачите, це- ультрасучасне виробництво. Так, для прикладу скажу, що минулогріч нами було вироблено та відправлено замовнику басейн для Сан-Тропе (Франція), а в Італію - підставки під пам’ятники. Загалом, нашу продукцію можна знайти під торговою маркою G-Stone», – додав він.

Гринишин підкреслив, що на цьому підприємстві  також виготовляють ексклюзивні каміни, фонтани, садово-паркову архітектуру, пам'ятники, церковні вироби та інше.

Нагадаємо, Житомирська область є багатою на корисні копалини.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Андрушівці голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич представив нового керівника Андрушівської райдержадміністрації Катерину Курсон. Він також відвідав місцеве підприємства «Імпак» .

ПП “ Гринишин” ( Житомирська область, Андрушівський район, місто Андрушівка) спеціалізується на виготовленні виробів з каменю.