Аукціони з продажу деревини переводять в електронній формат / Фото УНІАН

Державне агентство лісових ресурсів прийняло рішення про перехід на проведення аукціонів з продажу деревини в електронний формат, повідомила прес-служба Держлісагентства з посиланням на заступника голови відомства Володимира Бондаря.

Читайте такожВ Україні стартувала реформа лісової галузі

«Можна по-різному ставитися до електронних торгів з продажу деревини. Існують як позитивні, так і негативні відгуки. Однак ми повинні рухатися в напрямку розвитку та осучаснення процесу продажу деревини на аукціонах. Електронний формат робить цей процес прозорим, відкритим, зменшує різного виду корупційні ризики і можливі домовленості», - цитує прес-служба Бондаря.

Відео дня

У повідомленні наголошується, що з метою забезпечення виробничих потреб деревообробної галузі держави в деревній сировині аукціони з продажу необробленої деревини, заготовленої в IV кварталі 2017 року, відбудуться в електронному форматі.

Листом Держлісагентства в галузі управління лісового та мисливського господарства доведений відповідний графік. Також доручено забезпечити своєчасне формування лотів, подання оголошень про час і місце проведення аукціонів та реалізацію інших підготовчих завдань.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів 11 травня 2016 року підтримав пропозицію Міністерства екології та природних ресурсів тимчасово припинити рубки в лісах до перегляду регуляторних актів.

Дерегуляційний офіс запропонував Мінекології проводити всі санітарні рубки виключно під контролем екологічної інспекції, заборонити суцільні санітарні рубки в горах, заповідниках і національних парках, а також зобов'язати лісгоспам продавати деревину, отриману в результаті санітарних вирубок, на аукціоні, а не за прямими договорами.