Ілюстрація REUTERS

Міжнародна видобувна компанія Avellana Gold розробила проект з видобутку поліметалічних руд в Закарпатській області, в який планує інвестувати близько 100 млн дол., повідомила прес-служба компанії.

Читайте такожВ Китаї знайшли найбільший у країні золотоносний рудник - запаси оцінили в $22 мільярди

«Проект дозволить побудувати технологічно розвинене підприємство, якого Україна не мала останні 20 років», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

При цьому Avellana Gold зазначила, що інвестиційний клімат в Україні покращується, і країна стає все більш привабливою для бізнесу, але іноземні інвестори часто стикаються з бюрократичними труднощами.

Як повідомляв УНІАН, в 2016 році Avellana Gold придбала підприємства «Карпатська рудна компанія» і «Західна геологорозвідувальна компанія», які мали спеціальні дозволи на геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою та видобування поліметалічних руд на Мужієвському родовищі.

В кінці березня 2017 року Держгеонадр повідомила про те, що Avellana Gold усуває негативні наслідки від діяльності попередніх надрокористувачів і планує в 2017 році провести рекультивацію території цього родовища.