Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України звільнив авіабудівні підприємства від сплати ввізного мита та податку на додану вартість при імпорті комплектуючих до 1 січня 2025 року.

Читайте такожКабмін остаточно вирішив ліквідувати авіаконцерн "Антонов"

Відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду в середу.

Відео дня

"Ми знаємо, що наші літаки є попит. Наприклад, за підрахунками експертів галузі, потреба світового ринку в літаках АН становить близько 1000 одиниць до 2035 року. Тому ми пропонуємо звільнити кошти літакобудівних підприємств для реінвестування в дослідно-конструкторські роботи і модернізацію технологій", - сказав міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, представляючи постанову.

При цьому Кубів наголосив, що до постанови додається чіткий перелік товарів, що підлягають безмитному ввозу, а також їх кількість. Ці показники були визначені з урахуванням щорічних виробничих планів підприємств, довгострокових контрактів на виробництво, ремонт, переобладнання, модифікації авіаційної техніки та двигунів.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада України наприкінці грудня минулого року прийняла закон про запровадження тимчасових пільг з податку на прибуток і земельного податку для підприємств авіабудівної галузі з 1 січня 2017 року до 1 січня 2025 року.

У 2016 році найбільший український авіабудівний концерн "Антонов" збільшив чистий прибуток в 4 рази порівняно з 2015 роком - до 178,1 мільйона гривень.