фото УНИАН

Хімічний завод «Сєвєродонецьке об'єднання «Азот» (м. Сєвєродонецьк Луганської області), яке входить до структури холдингу Ostchem бізнесмена Дмитра Фірташа, після більш ніж піврічного простою відновив виробництво мінерального добрива - аміачної селітри. Про це повідомляє на своїй сторінці в соцмережі Facebook прес-служба Ostchem.

Читайте також"Сумихімпром" відновив виробництво комплексних добрив після восьмимісячного простою

«Сєвєродонецький «Азот» відновив випуск аміачної селітри - найбільш затребуваного мінерального добрива в Україні. «Сєвєродонецьке об'єднання Азот» отримало першу продукцію після тривалого простою», - наголошується в повідомленні.

Відео дня

За інформацією прес-служби, на підприємстві відновлено роботи за всім технологічним ланцюжком - від прийому аміаку до отримання мінеральних добрив.

«У листопаді 2017 року «Сєвєродонецький «Азот» планує випустити 51 тис. тонн аміачної селітри. Мінеральні добрива будуть поставлятися вітчизняним аграріям», - додали в компанії.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці травня 2017 року Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про відновлення антидемпінгових мит на імпорт до України деяких азотних добрив вітчизняного виробництва в рамках захисту власного виробника і зниження залежності українських аграріїв від поставок хімічної продукції.

Після прийняття цього рішення, в червні в Ostchem повідомили, що три з чотирьох хімзаводів (черкаський «Азот», «Рівнеазот» та «Сєвєродонецьке об'єднання «Азот») планують відновити виробництво мінеральних добрив.

Довідка УНІАН. Ostchem - група компаній, які працюють в сфері хімічної промисловості і виробляють аміак, карбамід, нітрати та іншу продукцію. Група входить в першу десятку світових виробників азотних добрив. У структури холдингу входять «Концерн Стирол», черкаський «Азот», «Рівнеазот», «Сєвєродонецьке об'єднання «Азот» і завод в Естонії - «Нітроферт». Основним акціонером групи є бізнесмен Дмитро Фірташ.

Холдинг Ostchem є підрозділом міжнародної групи компаній Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа. Структури Фірташа контролюють понад 70% українських облгазів, а також більше половини вітчизняних хімічних підприємств.