Мобільний мінометний комплекс "Барс-8ММК" продемонстрував свої високі бойові можливості під час практичних занять артилерії на одному з військових полігонів Київської області. Про це повідомили у прес-службі "Укроборонпрому".

Читайте такожНе лише маршрутки: "Богдан" показав нове броньоване авто для ЗСУ

За ходом занять спостерігали президент України Петро Порошенко, мекретар РНБО Олександр Турчинов, начальник Генерального штабу Віктор Муженко та гендиректор "Укроборонпрому" Роман Романов.

Відео дня

Так, під час завдання "Барс-8ММК", оснащений 120-мм мінометом та інтегрований у цифрову систему обміну інформацією, висунувся на позицію разом із традиційними мінометами.

Враховуючи те, що час, який необхідний розрахунку нової машини для приведення її у бойовий стан, становить до 60 секунд, а координати цілі були моментально оброблені системою управління вогнем, "Барс-8ММК" першим відкрив вогонь та вразив всі цілі. Після чого першим залишив позицію, ще до того, як закінчили вести вогонь інші міномети.

фото ukroboronprom.com.ua

"Барс-8ММК" інтегрований у систему обміну інформацією на полі бою, коли розрахунок мобільного мінометного комплексу отримує точні координати ворога у режимі реального часу. 

Як повідомляв УНІАН, на Херсонщині, поблизу населеного пункту Олександрівка, проведено контрольні льотні випробування зенітних керованих ракет середньої дальності.