фото УНІАН

Державне підприємство "Науково-технічний комплекс "Завод точної механіки", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", відвантажив у військові частини Міністерства оборони України нову партію гармат ЗТМ1 і ЗТМ2.

Читайте також"Укроборонпром" завершив випробування модернізованої бронемашини (відео)

Як повідомила прес-служба концерну, таким чином "Завод точної механіки" повністю виконав Державне оборонне замовлення на 2017 рік, випереджаючи затверджений графік.

Відео дня

"За 10 місяців 2017 року підприємством виготовлено 250 гармат ЗТМ1 та ЗТМ2, а також близько півмільйона одиниць ланок різних модифікацій (кріплення для гармат - УНІАН). Тим самим завод забезпечив потреби Міністерства оборони України та підприємств оборонного промислового комплексу в повному обсязі", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що кількість виробів, виготовлених "Завод точної механіки" за Державним оборонним замовленням у 2017 році була найбільшою за всю історію замовлень з боку Міністерства оборони України.

Довідка УНІАН. Державне підприємство Науково-технічний комплекс "Завод точної механіки" (НТК "ЗТМ") створено в 1996 році в Кам'янець-Подільському, як спеціалізоване підприємство з розробки та виробництва артилерійсько - стрілецького озброєння. НТК "ЗТМ" позиціонує себе як виробник якісних аналогів радянських зразків зброї і є єдиним заводом в Україні, де виготовляється артилерійсько-стрілецька зброя калібром до 30 мм

ЗТМ-1 і ЗТМ-2 - українські автоматичні гармати калібру 30 мм ЗТМ-1 призначені для боротьби з легкоброньованої бронетехнікою, знищення живої сили противника і повітряних цілей. Гармата може бути встановлена на різні типи легкої бронетехніки.

ЗТМ-2 призначена для боротьби з легкобронированными цілей на дальностях до 1500 метрів, установками ПТРК (протитанковими ракетними комплексами), небронированными засобами і живою силою супротивника на дальностях до 4000 метрів, а також з повітряними цілями. Стрільбу з гармати можна виконувати одиночними пострілами і чергами великим і малим темпами.

Державний концерн "Укроборонпром" створений в 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів і беруть участь у військово-технічному співробітництві.