Ілюстрація REUTERS

Ватажкам бойовиків "ДНР" не вдається відновити роботу більшості "націоналізованих" підприємств. Основними проблемами залишається відсутність відпрацьованого механізму з імпорту сировини та закупівлі компонентів для забезпечення безперебійної роботи підприємств.

Читайте такожЗМІ назвали ім'я росіянина, який керує українськими заводами на території "ДНР" і "ЛНР"

Про це повідомляє координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Відео дня

Також у бойовиків виникають проблеми з пошуком ринків збуту продукції, передусім у Росії. Це супроводжується припиненням роботи і відправленням робітників у неоплачувані відпустки.

При цьому, за інформацією Тимчука, окремі шахти домовляються з російськими контрагентами щодо налагодження поставок вугілля в РФ вантажним автотранспортом. Також низка російських олігархів зацікавилися можливістю отримати контроль над великими підприємствами в ОРДЛО за мінімальних фінансових витрат.

"Наприклад, на даний час російський олігарх Алішер Усманов (в 2017 році - 5-е місце серед найбагатших людей Росії за версією Forbes) виявляє інтерес до встановлення контролю над Алчевським металургійним комбінатом, який після "націоналізації" в "ЛНР" перейшов під управління компанієї "Внешторгсервис", - повідомив нардеп.