Згуровський став головою спостережної ради

Головою наглядової ради ДК "Укроборонпром" обрано ректора Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського" Михайла Згуровського.

Читайте також"Укроборонпром" за рік передав армії 3,7 тисячі зразків озброєння

Про це йдеться у повідомленні на сайті відомства.

Відео дня

Заступником голови було обрано генерал-лейтенанта Ярослава Скалька, екс-головнокомандувача Військово-повітряних сил України.

"Водночас наглядова рада закликала Кабінет міністрів України якомога швидше призначити ще двох членів наглядової ради, які мають бути іноземними фахівцями світового рівня з міжнародним військовим і управлінським досвідом. При цьому один з цих іноземних фахівців має зайняти посаду другого заступника голови", - йдеться у повідомленні.

Також наглядова рада заслухала і схвалила звіт генерального директора Романа Романова за поточний період та подякувала за високий рівень організації виконаної роботи і досягнуті результати.

Як повідомляв УНІАН, в "Укроборонпромі" 31 жовтня 2017 року заявили, що Миколаївський суднобудівний завод зупинив роботу через відсутність рішення Кабінету міністрів щодо ракетного крейсера проекту 1164 (серія радянських ракетних крейсерів).

«На сьогодні заарештовано рахунки підприємства, а заборгованість із заробітної плати становить понад 58 млн грн. Ці борги нагромадилися через припинення в лютому 2015 року відшкодування витрат підприємству на утримання крейсера», - повідомили в "Укроборонпромі".

У концерні зазначили, що на розгляд Кабінету міністрів направлено проект розпорядження, яким передбачається відшкодування підприємству витрат на утримання крейсера, що дало б змогу погасити заборгованість із заробітної плати.

Уряд 13 грудня доручив керівництву державного концерну «Укроборонпром» погасити заборгованість з виплати заробітних плат працівникам Миколаївського суднобудівного заводу до 25 грудня.

27 грудня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що направить президенту Петру Порошенку подання про звільнення Романова у зв'язку з невиконанням урядового доручення про погашення заборгованості із зарплат перед працівниками Миколаївського суднобудівного заводу.