Ілюстрація REUTERS

Південнокорейська група компаній Samsung має намір зайнятися переробкою старих телефонів з метою вилучення з акумуляторів пристроїв кобальту. Про це повідомляє Прайм з посиланням на Bloomberg.

Читайте такожSamsung знову перший: ТОП-5 лідерів на світовому ринку смартфонів

"Як стало відомо агентству, це рішення було прийнято виробником гаджетів через сильне зростання цін на кобальт. За минулий 2017 рік ціни на цей метал зросли на 235%. На думку експертів галузі, зростання цін на кобальт пов'язане з введенням податку на цей метал в Конго, де знаходиться до 60% всіх світових запасів покладів кобальтових", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що підрозділ компанії Samsung SDI додатково хоче придбати акції компанії, яка займається переробкою відходів. Крім цього, в планах - підписати довгострокову угоду з постачальниками кобальту. З ким саме ведуться переговори з цього питання в компанії не уточнювати не стали, хоча були згадані дві провідні фірми, які займаються переробкою. Це American Manganese Inc. та Umicore SA.

На даний час не лише корейський Samsung стурбований питанням дефіциту кобальту: про нестачу цього металу також думають автоконцерни Volkswagen та BMW і виробник побутової техніки Panasonic.