Розмір квоти на постачання українських сталевих труб на ринок Російської Федерації на 2010 р. може бути затверджений протягом найближчих днів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні в Дніпропетровську на балансовій нараді підприємств гірничо-металургійного комплексу повідомив заступник міністра промислової політики України Сергій БІЛЕНЬКИЙ.

Відео дня

За його словами, остаточно досягти згоди з цього питання Україна сподівається в ході засідання міжурядової комісії за участю міністра промислової політики і торгівлі РФ.

С. БІЛЕНЬКИЙ нагадав, що пропозицію української сторони затвердити квоту на 2010 р. у розмірі 270 тис. тон Росія не підтримала.

"Переговори йдуть дуже складно, в української сторони не так багато аргументів в цій ситуації", - сказав заступник міністра.

На I квартал обсяг постачань української трубної продукції у рамках угоди визначили у розмірі 55 тис. тон. С. БІЛЕНЬКИЙ підкреслив, що зараз актуальне питання постачання на російський ринок труб великого діаметру (виробник - Харцизький трубний завод). З грудня 2009 р. РФ ведела 8%-ве антидемпінгове мито на постачання труб великого діаметру українського виробництва.

"Оскільки антидемпінгове мито російська сторона продовжила із запізненням, асоціація "Укрмет" виступила з пропозицією активізувати переговори з цього питання з РФ і домагатися відміни антидемпінгового мита на продукцію ХТЗ", - повідомив заступник міністра.

Як повідомляв УНІАН, 9 квітня в ефірі телеканалу "Інтер" прем'єр-міністр України Микола АЗАРОВ висловив сподівання, що найближчими днями Україні вдасться домовитися про безмитне постачання труб в Росію.

Він підкреслив важливість для України російського ринку, наголосивши, що в минулі роки Україна поставляла в Росію щорічно до 300 тис. тон трубної продукції.

Довідка УНІАН. Федеральна митна служба РФ з 1 квітня 2010 р. при митному оформленні української трубної продукції керується постановою уряду РФ №824 від 29 грудня 2005 року, що передбачає стягування антидемпінгових мит щодо імпорту українських труб.