«Турбоатом» та інші стратегічні підприємства повинні залишатися виключно у національній власності - це питання безпеки України.

Про це йдеться у переданому УНІАН коментарі колишнього голови СБУ Валентина НАЛИВАЙЧЕНКО.

«Служба безпеки за мого керівництва протидіяла намаганням непрозоро приватизувати «Турбоатом» та інші подібні підприємства з боку фінансово-промислових груп Російської Федерації…», - зазначив екс-голова СБУ.

Відео дня

В.НАЛИВАЙЧЕНКО висловив сподівання, що «це розуміння залишилося і в наших наступників, і чинний уряд так само буде сприяти тому, щоб стратегічні підприємства не відійшли в іноземну приватну власність».

Як повідомлялося, в засобах масової інформація з’явилася інформація, що Росія проявляє інтерес до низки українських стратегічних підприємств, зокрема до ВАТ «Турбоатом», одного з найбільших у світі турбінобудівних підприємств та виробників енергетичного обладнання.

Справка УНІАН. ВАТ «Турбоатом» створене у 1934 році і є одним з найбільших у світі виробників енергетичного устаткування. Підприємство спеціалізується на виробництві турбін для теплових і атомних електростанцій, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумуляторних електростанцій, газових турбін для теплових електростанцій, парогазового устаткування й іншого енергетичного устаткування.

Управління державною частиною акцій ВАТ "Турбоатом" здійснює Фонд державного майна України, якому належить 75,22% акцій підприємства.