Новина про арешт активів корпорації «Індустріальний союз Донбасу» (ІСД), очевидно, матиме короткостроковий негативний вплив на вартість активів корпорації.

Таку думку висловив в коментарі УНІАН старший аналітик інвесткомпанії Dragon Capital Сергій ГАЙДА.

«Дана новина, очевидно, матиме короткострокове негативне значення для вищезазначених сталеливарних активів ІСД, указуючи на те, що група як і раніше зазнає труднощі з оборотними коштами і забезпеченням сировиною», - відзначив він.

Відео дня

У той же час, на думку аналітика, «Метінвест», швидше за все, не намагатиметься збанкротити активи ІСД, і сторонам вдасться врегулювати дане питання шляхом переговорів.

Він також додав, що в довгостроковій перспективі нові стратегічні акціонери ІСД допоможуть групі диверсифікувати ресурсну базу. «Ми чекаємо, що російські власники ІСД в довгостроковому періоді зможуть диверсифікувати ресурсну базу, зокрема шукатимуть альтернативного постачальника руди, тоді як на сьогодні єдиним постачальником цієї сировини є «Метінвест», - відзначив С.Гайда.

Як раніше повідомили ряд ЗМІ з посиланням на джерело в Міністерстві юстиції, Департамент виконавчої служби Мінюсту наклав арешт на майно Дніпровського металургійного комбінату ім. Дзержинського, Алчевського металургійного комбінату і Краматорського металургійного завод ім. Куйбишева.

За інформацією джерела, арешт був накладений у зв`язку з виконання рішень судів щодо стягнення на користь "Метінвест Холдингу" з вказаних підприємств боргів за сировину, які в сумі складають близько 1,7 млрд. грн.

У той же час в інтерв`ю УНІАН жодна з вищезазначених сторін не підтвердила і не спростувала інформацію про арешт активів.

Довідка УНІАН. Корпорація «Індустріальний союз Донбасу» заснована в 1995 році і є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу.