Станом на 21 жовтня державна компанія «Укрекокомресурси» організувала збір та передачу на утилізацію близько 37 тисяч тонн твердих побутових відходів.

Про це УНІАН повідомила прес-служба "Укрекокомресурси".

Компанія отримала документальне підтвердження від підприємств, що уклали з нею договори, про кількість зібраних обсягів тари та пакувальних матеріалів. Зокрема, передано на утилізацію близько 10 тис. тонн скла, пластмаси – 5 тис. тонн, паперу, картону – 15 тис. тонн, комбінованих – 1,1 тис. тонн, дерева – 374 тонни, металу – 1,5 тис. тонн, фольги, алюмінію – 41 тонна, жерсті – 750 тонн, інших ТПВ – 3 тис тонн.

Відео дня

Тендер на послуги зі збирання, заготівлі та утилізації тари та упаковки було проведено в червні цього року. Компанія проінвестувала ці послуги на суму близько 30 млн. грн.

«Проблема утилізації відходів – одна з глобальних проблем України. Розміри площ, які зайняті відходами, є критичними. Один з методів вирішення цієї проблеми є реалізація системи роздільного збору сміття з подальшою його переробкою як вторинної сировини. Сьогодні компанія "Укрекокомресурси" намагається вирішити цю проблему, взявши на себе відповідальність за організацію у нашій країні системи збирання, заготівлі та утилізації використаних пакувальних матеріалів і тари», - відзначив президент компанії Віктор РЖОТКЕВИЧ.

«Укрекокомресурси» реалізує державну політику в галузі поводження з відходами з метою створення загальнодержавної системи роздільного збору. Компанія також надає допомогу підприємствам, установам, організаціям у сфері збирання, сортування, транспортування та утилізації відходів як втор сировини, спонукає до створення виробничих потужностей з сортування, переробки та утилізації твердих побутових відходів.