Кабінет міністрів України вніс зміни до Статуту Державного авіабудівного концерну "Антонов", якими дозволив концерну бути учасником господарських товариств.

Текст відповідної постанови від 25 жовтня 2010 р. № 965 розміщено на сайті уряду.

Згідно з документом, пункт 7 Статуту Державного авіабудівного концерну "Антонов", затвердженого постановою Кабміну від 30 жовтня 2008 р. № 1014, доповнено після слів "Концерн має право" словами "бути учасником господарських товариств за окремим рішенням Кабінету Міністрів України (за умови узгодження Мінпромполітики і Фондом державного майна засновницьких документів зазначених товариств, зокрема змін до них)".

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, на початку жовтня міністр промислової політики України Дмитро КОЛЄСНІКОВ під час Міжнародного авіасалону «АвіаСвіт-ХХІ» повідомив, що договір про створення українсько-російського авіапромислового спільного підприємства має бути підписано 24 жовтня.

Міністр відзначив, що пайова участь у СП буде паритетною: «50 на 50, половина української частки, половина російської. Підприємство опікуватиметься продажем літаків марки «Антонов», позиціонуванням їх на зовнішніх ринках, питаннями розробки нових технологічних рішень і продуктів».

Нагадаємо, прем`єр-міністри України і Російської Федерації Микола АЗАРОВ і Володимир ПУТІН дали доручення профільним міністерствам налагодити повномасштабну кооперацію у галузі авіабудування підприємств Російської об`єднаної авіаційної будівної корпорації і українського Державного авіабудівного концерну «Антонов».

30 червня п.р. перший віце-прем`єр-міністр Андрій КЛЮЄВ заявив, що Україна запропонувала Росії створити таке спільне підприємство з метою кооперації і координації спільних проектів в авіабудівній галузі, розробки нових моделей літаків, а також їх подальшого збуту.

«Ми дали пропозицію створити спільне підприємство, яке опікуватиметься координацією і кооперацією всередині як російського, так і українського авіапрому, і займатися розробкою нової техніки і збутом продукції, яку виробляють спільно, як український, так і російський авіапроми», - сказав А.КЛЮЄВ.

При цьому він підкреслив, що при створенні спільного підприємства сторони зберігатимуть повний контроль над своїми активами.

«Все, що стосується форми власності, такою, якою вона була, такою вона і залишається», - відзначив перший віце-прем`єр.