Прем'єр-міністр Микола АЗАРОВ доручив за два роки створити в Україні світлодіодне освітлювальне виробництво.

Як передає кореспондент УНІАН, зокрема таке завдання на засіданні з питань науково-технічної і інноваційної політики отримав голова Держкомітету з питань науки, інновацій і інформатизації Володимир СЕМИНОЖЕНКО.

М. АЗАРОВ підкреслив, що через два роки Україна повинна мати виробництво, яке повністю забезпечить Україну освітлювальними приладами на світлодіодній основі.

Відео дня

При цьому він висловив готовність переходу усіх державних структур на освітлювальні прилади вітчизняного виробництва.

У свою чергу В. СЕМИНОЖЕНКО доповів М. АЗАРОВУ, що на сьогодні розроблене техніко-економічне обгрунтування відповідного спільного підприємства, і вже вирішується питання щодо форми фінансування.

В. СЕМИНОЖЕНКО зазначив, що зараз Україна повністю купує світлодіодну техніку у Південній Кореї і Японії. У той же час Білорусь зробила серйозний прорив у виробництві цієї освітлювальної техніки і готова поставляти Україні свої конструкції для світлодіодних приладів, зокрема, для освітлення вулиць, а корейські компанії готові поставляти Україні напилені схеми. І завдяки тому, що в Україні добре розвинена електроніка, нові заводи збиратимуть світлодіодне устаткування, сказав В. СЕМИНОЖЕНКО.

При цьому М. АЗАРОВ зазначив, що держава готова виділити фінансування на цей проект, але сказав, що має бути конкретна людина, яка відповідатиме за його реалізацію.

"Призначте мене ", - запропонував В. СЕМИНОЖЕНКО.