Комісія Митного союзу прийняла рішення про введення до 18 листопада 2015 року антидемпінгових мит на деякі види сталевих труб, які ввозяться з України.

Відповідне рішення комісії Митного союзу розміщене на сайті комісії.

Зокрема, на обсадні труби мито становитиме 18,9% митної вартості, на насосно-компресорні - 19,9%.

Відео дня

Мито на імпорт нафтопровідних, газопровідних і гарячодеформованих труб загального призначення діаметром до 820 міліметрів включно становитиме 37,8%.

Для підприємств ВАТ "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод", ВАТ "Інтерпайп Новомосковський трубний завод" і ТОВ "Інтерпайп Ніко Т‘юб" розмір мита становитиме 19,4%.

Також комісія МС ухвалила рішення просити уряди Білорусі, Казахстану і РФ до 1 жовтня 2011 року укласти міжнародний договір і завершити роботу з його застосування на території Митного союзу, згідно з яким антидемпінгові мита на перераховані вище труби не стягуватимуться за наявності сертифікатів виробника і в межах обсягів, визначених міжнародним договором про безмитне постачання труб.

У разі порушення українською стороною положень міжнародного договору дію антидемпінгових мит буде відновлено.

Як повідомляв УНІАН, у рамках угоди від 13 січня 2005 року українська компанія «Інтерпайп» щорічно має право поставляти до Росії 300 тисяч тонн обсадних і насосно-компресорних труб у безмитному режимі.

Нагадаємо, що минулого тижня з`явилася інформація про те, що російська сторона фактично відмовилася передавати на розгляд комісії Митного Союзу українські пропозиції зі співпраці з МС, у форматі «3+1», і Митний Союз має намір продовжити введення заходів захисту щодо продукції, походженням з України.

(Детальніше читайте на сайті УНИАН-Экономика - https://economics.unian.net/ukr/detail/95756)