На Маріупольському металургійному комбінаті ім. Ілліча система вхідного контролю «Кордон» запобігла ввезенню двох вагонів радіоактивного металобрухту, що прибули зі станції Білі Води.

Як повідомили УНІАН у прес-службі комбінату, затримання вагонів сталося 8 серпня. Про факт затримання були оперативно сповіщені члени Маріупольської міської комісії з надзвичайних ситуацій, і вагони були відправлені на відстій, де оточені охороною комбінату.

Комісією у складі представників міських управлінь МВС, МНС, міськСЕС, служби екології міськради, управління з цивільної безпеки і захисту населення міськради, комбінату ім. Ілліча і фірми-постачальника було проведено обстеження вантажу. За результатами обстеження складено акт і видано припис вантажовідправнику для вжиття заходів.

Відео дня

У повідомленні зазначено, що високотехнологічна система вхідного контролю «Кордон» (РКС-02), що діє на підприємстві, моментально зреагувала на перевищення гранично допустимої дози гамма-випромінювання (25 мікрорентген/годину) від двох вагонів з металобрухтом, що і попередило його подальше ввезення на територію металургійного підприємства.

Усього на комбінаті встановлені дві системи вхідного контролю «Кордон» для перевірки вантажів, що ввозяться на підприємство залізничним і автомобільним транспортом, сказано у повідомленні.