Корпорація "Індустріальний Союз Донбасу" (ІСД) заявляє про скорочення на Дніпровському меткомбінаті ім. Дзержинського (ДМКД, Дніпродзержинськ) близько 800 працівників протягом року.

Про це УНІАН повідомила прес-служба ІСД.

Прес-служба посилається на наказ № 1090 від 24.11.2011 р. про затвердження ліміту чисельності персоналу структурних підрозділів на ДМКД.

Відео дня

"Оптимізаційний процес на ДМКД буде включати скорочення низки управлінських вакансій і працівників пенсійного віку, яким виплатять всі передбачені колективним договором суми. Оптимізація проходитиме протягом року з урахуванням пропозицій, внесених директорами напрямків, головними спеціалістами, керівниками структурних підрозділів», - йдеться в повідомленні прес-служби ІСД.

За інформацією корпорації, згадані дії будуть здійснюватися відповідно до КЗпП з дотриманням всіх норм і термінів. У разі прийняття рішення про скасування штатної одиниці, працівник матиме можливість і час для переведення в інший структурний підрозділ або дочірню компанію або зможе пройти додаткове навчання для переходу в новий цех.

На Дніпропетровському меткомбінаті ім. Дзержинського в даний час працює 17 тис. осіб.

Довідка УНІАН. ВАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського» (м. Дніпродзержинськ) спеціалізується на виробництві чавуну, прокату і займає монопольне становище на ринку широкосмугової універсальної сталі і профілів. Комбінат є постачальником катаної осьової профільної заготівлі для залізничного транспорту. Свою продукцію підприємство поставляє в Німеччину, Італію, Бельгію, Китай, країни СНД і Близького Сходу.

За підсумками 2010 р. Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського справив 2,608 млн. тонн готового прокату, що на 20,8%, або 686 тис. тонн менше, ніж за 2009 р.

Раніше корпорація ІСД володіла 98,8% акцій ДМКД. У грудні 2009 р. ІСД продала 50% плюс дві акції своїх металургійних активів групі російських інвесторів.