Федерація роботодавців України (ФРУ) розробляє п`ятирічну програму промислового розвитку України. Про це повідомив голова ФПУ Дмитро ФІРТАШ сьогодні після підписання Меморандумів про посилення співпраці між Федерацією, Державною податковою службою і Державною митною службою.

«Розуміючи, які галузі приноситимуть державі найбільші прибутки через рік, два, п`ять років, ми визначимо пріоритети розвитку промисловості. Реалізовуючи єдиний план, бізнес і влада посилять Україну як глобального гравця. Таку політику ведуть найбільші країни світу», – відзначив голова ФРУ Дмитро ФІРТАШ.

Також у федерації нагадали, що ФРУ домовилася про посилення співпраці з Державною податковою службою і Державною митною службою. Так, за результатами зустрічей представників відомств і ФРУ було підписано меморандуми про співпрацю.

Відео дня

Як заявив голова ФРУ, стан економіки безпосередньо залежить від ефективної взаємодії бізнесу з митницею і податковою – ключовими структурами, які впливають на бізнес-клімат. «В Україні мають бути створені умови для розвитку і великого, і малого бізнесу. Не повинні порушуватися бізнес-плани через постійні зміни законодавства або його невиконання», – сказав Д.ФІРТАШ. За його словами, підприємцям для розвитку бізнесу необхідні стабільність і можливість довгострокового планування.

«Влада мусить чесно говорити з бізнесом. Потрібно дивитися один одному в очі й казати правду. Ми розуміємо ті виклики, що сьогодні стоять перед митницею, перед податковою. І ми, роботодавці, готові йти на компроміси. Але є певна межа, після якої компроміси не мають сенсу. Тому що за цією межею немає умов для нормальної роботи бізнесу. А без сильного бізнесу немає сильної держави», – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ФРУ створить інформаційну систему взаємодії підприємств для скорочення імпорту - Фірташ

Великий бізнес зацікавлений у розвитку малого та середнього підприємництва – Фірташ

Довідка УНІАН.Федерація працедавців України (ФПУ) створена 27 вересня 2002 р. і на сьогодні є могутнім всеукраїнським об`єднанням, яке представляє інтереси працедавців в економічних і соціально-трудових відносинах з владою і профспілками на національному рівні. ФПУ співпрацює з Верховною Радою України, Кабінетом Міністрів України і Адміністрацією Президента України, а також тісно взаємодіє з Податковою адміністрацією України і Антимонопольним комітетом України та іншими держорганами.

Федерація працедавців України представлена у 48 найвагоміших секторах економіки України, її членами є 14 всеукраїнських галузевих і 36 територіальних, 3 київських і севастопольських міських організацій працедавців. До їхнього складу входить понад 500 обласних, міських і районних організацій (об`єднань) працедавців. На підприємствах, що входять в організації-члени ФПУ, працює більш ніж 7 млн. найманих працівників.

У листопаді 2011 року головою ФПУ було обрано Дмитра Фірташа.