П'ять військово-транспортних літаків Ан-32 індійських ВПС передано замовнику після ремонту і модернізації на держпідприємстві «Завод 410-й цивільної авіації» (м. Київ).
Як передає кореспондент УНІАН, під час церемонії передачі літаків, яка відбулася сьогодні на ДП «Завод 410-й цивільної авіації», гендиректор заводу Сергій ПОДРЕЗА відзначив, що це вже третя партія із 5 літаків Ан-32, яку передано ВПС Індії після модернізації.
С.ПОДРЕЗА також зазначив, що українська сторона повністю витримує терміни виконання контракту з модернізації індійських Ан-32. "Сьогодні відлетить третя партія, а четверта партія з п'яти літаків вже на заводі, прибуття п'ятої партії планується після 21 квітня цього року", - сказав гендиректор заводу.

***

Державне госпрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство (ДГЗП) «Спецтехноекспорт» веде переговори про постачання нової авіаційної техніки для ВПС Індії.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції повідомив директор ДГЗП «Спецтехноекспорт» Ігор ГЛАДУШ.
За його словами, йдеться про розробку абсолютно нового продукту для індійського замовника. «Крім того, ми ведемо роботу із укладення контрактів на обслуговування, ремонт і модернізацію вже існуючої авіаційної техніки. Але на нинішньому етапі цих переговорів я б не хотів говорити про деталі, оскільки на ринку існує дуже жорстка конкуренція і передчасне оголошення умов ще не укладених контрактів може їм нашкодити», - сказав І.Гладуш.
Як повідомляв УНІАН, сьогодні на держпідприємстві «Завод 410 Цивільної авіації» (м. Київ) відбулася урочиста передача індійській стороні 5 літаків Ан-32, модернізованих в Україні на замовлення ВПС Індії.

Відео дня

Довідка УНІАН. 15 червня 2009 року Державне госпрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство «Спецтехноекспорт» і Міністерство оборони Індії домовилися про модернізацію і ремонт 105 літаків Ан-32, що належать ВПС Індії ; головним виконавцем робіт є ДП «Антонов».
Відповідно до домовленості, перші 40 літаків будуть модернізовано в Україні, а решта 65 – на авіазаводі індійських ВПС BRD-1 в Канпурі (Північна Індія). Термін реалізації контракту 5 років, а його загальна вартість - близько 450 млн. дол. Перші 10 модернізованих літаків відбули до Індії в 2011 році: перша партія в травні, друга - у вересні.