Міністерство екології та природних ресурсів має розробити законопроект про запровадження утилізаційного збору на імпортні автомобілі для розгляду на наступному засіданні Кабінету міністрів, яке відбудеться 5 вересня.

Як повідомив УНІАН міністр екології та природних ресурсів Едуард Ставицький, таке доручення його відомству було дано на сьогоднішньому засіданні Кабміну.

«Ухвалено рішення розробити (законопроект – УНІАН) і вжити адекватні заходи. На наступному Кабміні я доповідатиму проект», - сказав Е.Ставицький.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, із 1 вересня Росія запровадила утилізаційний збір на імпортні автомобілі. На думку експертів, це робиться з метою, в першу чергу, захистити російський автопром в умовах різкого зниження мит після вступу Росії до Світової організації торгівлі.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив, що «уряд розгляне питання про запровадження аналогічного збору в Україні щодо товарів, на які розповсюджується дія утилізаційного збору в Росії», підкресливши, що «наші дії будуть абсолютно адекватними діям наших російських партнерів».

При цьому, за словами прем'єра, в перспективі Україна планує укласти угоду з Росією про незастосування утилізаційного збору при двосторонній торгівлі.