Міністерство економічного розвитку і торгівлі ініціює скорочення у 5 разів - з 1492 до 290 – державних підприємств, які не підлягають приватизації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко на зустрічі з президентом Чорноморського банку торгівлі і розвитку Андрієм Кондаковим.

П.Порошенко відзначив, що відповідний законопроект внесено на розгляд уряду.

Відео дня

«Я вніс на засідання уряду законопроект, яким передбачено істотне скорочення переліку підприємств, заборонених до приватизації. Як приклад: їх було 1492, залишиться 290», - сказав П.Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, на початку року було прийнято Державну програму приватизації на 2012-2014 роки.

Виконання Програми дасть можливість, зокрема, зменшити частку державного сектору в економіці до 25-30% внутрішнього валового продукту.

Прогнозний обсяг надходжень протягом дії Програми до державного бюджету України коштів від продажу і управління державним майном становить 40-60 млрд грн.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України “Про приватизацію державного майна”, приватизації не підлягають об'єкти, що мають загальнодержавне значення, а також казенні підприємства.

Перелік державних підприємств, які не підлягають приватизації, і акціонерних товариств, державні пакети акцій яких не підлягають приватизації, затверджується Верховною Радою України за поданням Кабінету міністрів України.