ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" (Кременчук, Полтавська обл.) планує поставляти вагони метрополітену до Москви.

Про це УНІАН повідомив голова наглядової ради підприємства Володимир Приходько.

За його словами, 23 жовтня у Москві відбулася координаційна рада, на яку запросили світових виробників вагонів метро.

Відео дня

«Ми давно намагаємося вийти на їхній ринок і зараз погоджуємо їхні вимоги до вагонів, що випускаються. Техвимоги, які вони видали, в 2013 році не зможе ніхто погодити і почати необхідний їм випуск вагонів. Вони дуже складні для реалізації. Ми стараємося. Думаю, в 2013 році Москва проведе тендер на поставку вагонів метро, і переможців буде декілька. Серед них і ми. Москві потрібні сотні нових вагонів», - сказав В.Приходько.

Нагадаємо, сьогодні Крюківський вагонобудівний завод поставляє вагони метро для Київського метрополітену.

***

Крюківський вагонобудівний завод планує найближчими роками відкрити спільне підприємство в Середній Азії

ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" (Кременчук, Полтавська обл.) планує найближчими роками відкрити спільне підприємство в Середній Азії.

Про це УНІАН повідомив голова наглядової ради підприємства Володимир Приходько.

За його словами, сьогодні підприємство поставляє свою продукцію до Таджикистану і Казахстану.

«Ми плануємо в Середній Азії найближчим часом відкрити спільне підприємство, оскільки бачимо перспективу в такій співпраці», - сказав В.Приходько.

Він відзначив, що це дозволить диверсифікувати ринки. При цьому В.Приходько не назвав країни, в якій може бути відкрите спільне підприємство.

«Скажу, що спочатку ми там розвиватимемо спільне виробництво, а потім відкриємо спільне підприємство», - відзначив голова наглядової ради підприємства.

Як повідомляв УНІАН, Крюківський вагонобудівний завод у поточному році планує поставити 49 пасажирських вагонів до Казахстану і 15 - до Таджикистану.

Нагадаємо, Крюківський вагонобудівний завод в 2011 році створив спільне виробництво з Гомельським вагонобудівним заводом.

Довідка УНІАН. ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» випускає вантажні (вагони-платформи, цистерни, вагони бункерного типа, піввагони) і пасажирські вагони, вагони метро, запасні частини і візки для вантажних вагонів, колісні пари, запчастини для вагонів метро і ескалаторів, контейнери, дорожню техніку. Виробництво пасажирських вагонів на заводі здійснюється на замовлення «Укрзалізниці». Продукція заводу поставляється більш ніж у 20 країн світу. ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» є єдиним в СНД підприємством, що має налагоджене і діюче виробництво двох видів вагонів - пасажирських і вантажних.

Крюківський вагонобудівний завод у 2011 році збільшив випуск вантажних вагонів на 18% — до 10750 шт, а пасажирських вагонів зменшив на 33,3% — до 28 шт.