Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив дочірнsq компанії французької Air Liquid компанії "Ер Лікід Єнакієве" придбати ділянку промислового майданчика Єнакіївського металургійного заводу (ЄМЗ) і українсько-швейцарського підприємства "Метален" для будівництва повітророздільної установки. Про це повідомила прес-служба АМКУ.

"Надано дозвіл "Ер Лікід Єнакієве" на придбання активів у вигляді цілісного майнового комплексу, який належить спільному українсько-швейцарському підприємству ТОВ "Метален" (Єнакієве) та ПАТ "Єнакіївський металургійний завод"(Єнакієве), що забезпечує можливість здійснення господарської діяльності з виробництва промислових газів ", - йдеться в тексті розпорядження АМКУ.

Раніше УНІАН повідомляв, що «Єнакіївський металургійний завод» отримав від французької компанії Air Liquid першу партію імпортного обладнання для будівництва нового кисневого блоку. Загальна сума інвестицій в даний проект з боку групи компаній «Метінвест» становить 30 млн доларів, з боку Air Liquid - 100 млн доларів. Очікувана потужність повітророздільних установки, запуск якої планується на 2014 рік, - 40 тис. куб. м кисню в годину.

Відео дня

Довідка УНІАН. Єнакіївський металургійний завод є одним зі світових лідерів з виробництва товарної заготовки. Компанія виробляє катану і литу заготовку, стержневий прокат, а також різні сортові профілі (балки, швелери, куточки тощо). ЄМЗ входить до Металургійного дивізіону Групи «Метінвест».

Основними акціонерами "Метінвесту" є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,25%) і група компаній СМАРТ (23,75%).