Металургійні комбінати "Індустріального союзу Донбасу" подали апеляційну скаргу до Донецького апеляційного господарського суду на рішення госпсуду Донецької області щодо виплати групі «Метінвест Холдинг» - 1,213 млрд грн.

Про це йдеться в судових постановах, якими володіє УНІАН.

Згідно з документами, апеляційні скарги прийняті до розгляду і суд почав апеляційне провадження.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у січні група «Метінвест» виграла в госпсуді Донецької області 4 справи проти меткомбінатів ІСД на суму в розмірі 1,2 млрд грн.

«Метінвест Холдинг» звинуватив «Алчевський металургійний комбінат» та «Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського» у неналежному виконанні умов договорів поставки продукції і, згідно із судовими рішеннями, винесеними судом 10, 14 і 16 січня.

«Алчевський металургійний комбінат» повинен виплатити позивачеві основний борг, пеню та 3% річних у розмірі 675,6 млн грн, а «Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського» повинен виплатити 537,8 млн грн.

Довідка УНІАН. «Метінвест» - вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Виробничі потужності підприємств «Метінвесту» дозволяють не тільки повністю задовольняти власні потреби в сировині, рідкій сталі і напівфабрикатах, але й забезпечувати значну частину українських і європейських підприємств, а також металургію Азії.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,25%) і група компаній СМАРТ (23,75%) на чолі з Вадимом Новинським.

Найбільшими акціонерами "Індустріального союзу Донбасу» з початку 2010 року є консорціум інвесторів на чолі з російським бізнесменом Олександром Катуніним (50% плюс дві акції) та українські бізнесмени Сергій Тарута і Олег Мкртчан.