Україна має намір залучити німецькі компанії до відродження сільськогосподарського машинобудування, підписавши 12 лютого відповідний меморандум про співробітництво між галузевими асоціаціями України та Німеччини.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства аграрної політики та продовольства.

"Наша мета - мати потужне виробництво високоякісної сільгосптехніки в Україні", - цитує прес-служба слова заступника міністра аграрної політики та продовольства Олександра Сеня.

Відео дня

Згідно з повідомленням, міністерство розглядає співробітництво зі світовими компаніями як пріоритетний напрямок у стратегії України.

Прес-служба відомства також повідомила, що німецька сторона відзначила пожвавлення діалогу з українським Мінагропродом і виробниками сільгосптехніки в питаннях прискорення реалізації інвестиційних проектів у сфері сільгоспмашинобудування.

Як раніше повідомляв УНІАН, у листопаді 2012 року українські та німецькі виробники сільськогосподарської техніки під час Міжнародної спеціалізованої виставки з тваринництва «Euro Tier 2012» (Ганновер, Німеччина) 13-16 листопада домовилися про створення пілотного проекту зі спільного виробництва зернозбиральних комбайнів TUCANO і тракторів Xerion компанії СLAAS.

За даними Мінагропроду, за рік українські сільгоспвиробники купують техніку на суму близько 4 млрд грн.

На початку листопада 2012 року Верховна Рада України прийняла закон про кредитування за спецрежимом підприємств вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу.

За даними Держстату, в 2012 році в Україні було вироблено 4,8 тис. тракторів, що на 22,7% менше, ніж у 2011 році.