Кабінет Міністрів України надав Чорноморському суднобудівному заводу (ЧСЗ) право на імпорт товарів військового призначення для реалізації державної цільової програми будівництва кораблів класу «корвет».

Відповідну постанову від №144 від 6 березня 2013 року розміщено на сайті уряду.

Згідно з документом, Чорноморський суднобудівний завод вноситься до переліку суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, що мають право на експорт і імпорт товарів військового призначення і товарів, які містять відомості, що є державною таємницею.

Відео дня

Так, ЧСЗ отримав право імпортувати товари військового призначення позицій ML2, ML4, ML9 для потреб власного виробництва, зокрема товарів, що містять відомості, що є державною таємницею, в рамках державного оборонного замовлення на будівництво кораблів класу "корвет" за проектом 58250.

Як повідомляв УНІАН, перший корабель проекту 58250 був закладений у травні 2011 року на ЧСЗ і одержав назву «Владимир Великий». Розробником проекту виступило казенне підприємство «Дослідницько-проектний центр кораблебудування» (м. Миколаїв).

Довідка УНІАН. ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» - одна з найбільших верфей України.

90,25% акцій ЧСЗ належать ПАТ «Херсонський суднобудівний завод», який наприкінці 2007 року придбав цей пакет акцій у ВАТ «Судмашпром» (м. Миколаїв) на умовах узгодженого з Фондом держмайна України і Антимонопольним комітетом договору купівлі-продажу. Міноритарним акціонером підприємства є держава.