Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження та призначив попереднє судове засідання на 11 квітня за адміністративним позовом про визнання неправомірними дій Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі.

Про це УНІАН повідомило джерело в уряді.

За даними джерела, позов до суду надійшов 24 березня від двох фізосіб.

Відео дня

Згідно з позовною заявою, текст якої є у ​​розпорядженні УНІАН, позивачі, зокрема, просять «визнати дію Міністерства економічного розвитку і торгівлі України щодо публікації від 14 березня 2013 повідомлення в газеті «Урядовий кур'єр» про рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі від 28.04.2012 № СП - 275/2012/4423-08, яке набуває чинності через 30 днів з дня опублікування цього повідомлення - неправомірним».

Як повідомляв УНІАН, 14 березня 2013 року Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про введення спеціальних мит на імпорт автомобілів у розмірі 6,46% на автомобілі з об'ємом двигуна більше 1000 куб. см, але не більш ныж 1500 куб. см, і 12,95% на автомобілі з об'ємом двигуна більше 1500 куб. см, але не більше 2200 куб. см.

Спецмита вводяться строком на 3 роки.

Проти введення спецмита виступили імпортери. Вони заявляють, що дія мит призведе до подорожчання імпортних автомобілів.

Крім того, імпортери вважають, що процедура введення спецмита в Україні проходить з порушенням правил СОТ, оскільки не були дотримані терміни інформування торгывельних партнерів про введення таких заходів.

Водночас міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов 15 березня заявив, що введення спецмита на імпорт автомобілів відповідає нормам СОТ.