У США відбудеться випробувальний запуск нової американської ракети-носія «Antares», перший ступінь якої розроблено на КБ «Південне» і виготовлено на Південному машинобудівному заводі.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на прес-конференції у рамках IV міжнародної наукової конференції «Космічні технології: сьогодення і майбутнє» в Дніпропетровську генеральний конструктор КБ «Південне» Олександр Дегтярьов повідомив, що запуск планується здійснити сьогодні, 17 квітня, о 17.00 за вашингтонським часом (24.00 за київським) з космодрому «Уоллс», розташованого неподалік Вашингтона.

За його словами, «Antares» створена на заміну американської ракети-носія «Дельта-2», вона доставлятиме, зокрема, і вантажі на міжнародно-космічну орбітальну станцію.

Відео дня

О.Дегтярьов відзначив, що КБ «Південне» підписало контракт з компанією «Орбітал» (США) про спільну роботу над проектом кілька років тому. Він також підкреслив, що розробка і виготовлення першого ступеня ракети-носія є важливою частиною міжнародної співпраці КБ «Південне» і «Південмашу».

Також представник США — програмний менеджер компанії «Орбітал» Даніель ван Хюле уточнив, що пробний запуск «Antares» заплановано на липень 2013 року, а повноцінний запуск - на жовтень цього року.

Компанія Orbital Sciences підписала контракт з Національним агентством з повітроплавання і дослідження космічного простору (NASA) на 1,9 млрд дол. на запуск ракети Antares, призначеної для доставки вантажів на міжнародну космічну станцію. Це найбільша приватна ракета, яка коли-небудь запускалася з розташованого в американському штаті Вірджинія космодрому.

Довідка УНІАН. ДП «КБ «Південне» є найбільшим в Україні і одним з найбільших у світі конструкторських бюро, яке володіє передовими технологіями і бере участь у програмах «Морський старт», «Наземний старт», «Дніпро», «Циклон-4», «Антарес II», «Маяк». До 98% бюджету КБ формують комерційні проекти співпраці з ракетно-космічними підприємствами Росії, Казахстану, Європи, США, Бразилії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КБ «Південне» і Академія наук підписали угоду про співпрацю