Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ухвалила рішення про застосування на п'ять років остаточних антидемпінгових заходів щодо імпорту до України скляної тари медичного призначення місткістю до 0,15 л походженням з Російської Федерації.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі, відповідне рішення ухвалили на засіданні комісії 24 травня за результатами проведення антидемпінгового розслідування, ініційованого національним товаровиробником ВАТ "Мар’янівський склозавод".

За інформацією прес-служби, результати розслідування засвідчили, що деякі російські підприємства експортували до України тару медичного призначення за демпінговими цінами, що заподіяло шкоду національному товаровиробнику.

Відео дня

«Застосування антидемпінгових заходів позитивно вплине на поліпшення фінансово-економічного стану вітчизняного товаровиробника, сприятиме нарощуванню обсягів виробництва і продажу продукції на внутрішньому ринку України. Також це дозволить збільшити розміри внутрішнього інвестування в модернізацію виробництва з метою підвищення якості і конкурентоспроможності продукції, що реалізовується», - підкреслюють в Мінекономрозвитку.

Рішення Міжвідомчої комісії набуває чинності через 30 календарних днів з дня оприлюднення повідомлення про нього в газеті «Урядовий кур'єр».

Довідка УНІАН. Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі, яку очолює міністр економічного розвитку і торгівлі, є органом, що здійснює оперативне державне регулювання зовнішньоекономічної діяльності в Україні відповідно до законодавства; ухвалює рішення про порушення і проведення антидемпінгових, антисубсидиційних або спеціальних розслідувань та застосування відповідно антидемпінгових, компенсаційних або спеціальних заходів; ухвалює рішення про застосування заходів у відповідь на дискримінаційні або недружні дії інших держав, митних союзів або економічних угруповань у межах компетенції, визначеної законами України.