Укроборонпром / Фото : wartime.org.ua

Про це заявив заступник Генерального директора Концерну Максим Глущенко під час зустрічі із заступником Міністра оборони Індії Шанкаром Агарвалом.

Читайте також«Укроборонпром» збільшив експорт озброєння до Індії більш ніж утричі
За його словами, Укроборонпром представив ряд пропозицій для участі в офсетних тендерах Міністерства оборони Індії, у яких обов'язковою умовою є наявність індійських партнерів.

Він підкреслив успішну динаміку розвитку ВТС України з Індією.

Відео дня

Читайте також«Укроборонпром» розробить зенітно-ракетний комплекс для Індії

«Обсяги торгівлі з Індією за 2012 рік у сфері ВТС склали 120 млн. доларів США. У 2013-му - вони перевищили (уточнюємо). Ми успішно виконали контракт на постачання ракет Р-27 виробництва ДАХК «Артем». У стадії підписання перебуває ряд опціонів. Успішно розвивається співробітництво в сфері постачання газотурбінних силових установок для кораблів», - заявив М.Глущенко.

Він запропонував заступнику Міністра оборони Індії прискорити вирішення питання про незастосування щодо українських спецекспортерів банківських гарантій при виконанні контрактів у контексті підписаного в грудні 2012 року двостороннього Договору про співробітництво в оборонній сфері. Даний договір був підписаний в ході візиту Президента України до Індії в грудні 2012 року.

На думку М.Глущенко, цей крок дозволить скоротити терміни реалізації двосторонніх контрактів і знизить вартість поставляється в Індію продукції.

Заступник Міністра Індії висловив готовність розглянути це питання та сприяти його вирішенню. Також він високо оцінив потенціал підприємств українського ОПК.