Украина активизирует экономическое сотрудничество с Молдовой / ukrafoto.com

Україна має намір найближчим часом відновити роботу двосторонньої українсько-молдавської комісії і активізувати співпрацю з Республікою Молдова в економічній сфері. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України за підсумками зустрічі міністра економічного розвитку України Павла Шеремети і міністра економіки Республіки Молдова Валеріу Лазера.

«У нас завжди були добрі відносини з Україною, зокрема, ми завжди ефективно співпрацювали у рамках СНД. Зараз є необхідність вести діалог на постійній основі», - цитує прес-служба Лазера.

За його словами, упродовж останніх кількох років між Україною і Республікою Молдова було досягнуто низку домовленостей, і тепер потрібно наповнити їх "реальним змістом".

Відео дня

Лазер зазначив, що серед головних питань, які потребують розгляду, - питання функціонування Дністровського гідровузла.

У свою чергу, Шеремета вважає за можливе відновити роботу двосторонньої українсько-молдавської комісії вже найближчими тижнями.

Читайте такожАвтономія в складі Молдови хоче повторити кримський сценарій

Довідка УНІАН. Товарооборот між Україною і Республікою Молдова в 2013 році зріс на 5% - до 1,1 млрд дол. США. Основу українського експорту складають нафтопродукти, зернові, вугілля, металопродукція, електроенергія.

Читайте також«Референдум» у Криму пройшов за придністровським сценарієм - премєр Молдови

Дністровська ГАЕС - одна із найбільших у світі гідроакумулюючих електростанцій, будується в Чернівецькій області на річці Дністер.

10 січня 2009 року був здійснений запуск на повну потужність першого дослідного оборотного гідроагрегату «Слава» Дністровської ГАЕС, який був спроектований, виготовлений, змонтований і запущений українськими виробниками, і є найпотужнішим оборотним гідроагрегатом у Європі.