Главой набсовета Херсонского судозавода станет кипрская Denaxiol Trading Ltd. / wikipedia.org

Акціонери великого українського суднобудівного підприємства «Херсонський суднобудівний завод» (ХСЗ), що входить до складу компанії «Смарт-холдинг», на зборах 18 квітня 2014 року прийняли рішення звільнити з посади голови наглядової ради Павла Константинова і призначити замість нього кіпрську компанію Denaxiol Trading Ltd.

Про це йдеться в повідомленні підприємства в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Згідно з повідомленням, Константинов займав посаду голови наглядової ради підприємства три роки. Вищевказана кіпрська компанія володіє 9,98% акцій компанії.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Херсонський суднобудівний завод в 2013 році отримав 53,37 млн грн чистого збитку проти 12,31 млн грн чистого прибутку в 2012 році.

Читайте такожСуд порушив справу про банкрутство Чорноморського суднобудівного заводу

Довідка УНІАН. Херсонський суднобудівний завод спеціалізується на ремонті, модернізації та будівництві судів, зокрема, танкерів дедвейтом до 30 тис. тонн, суден постачання льодового класу, рудовозів, контейнеровозів, суховантажів багатоцільового призначення, бурових судів з глибиною буріння до 6,5 км.

Завод входить до складу суднобудівного холдингу Smart Maritime Group (Україна), який заснований в 2009 році для управління морегосподарськими активами «Смарт-холдингу».

SMG об'єднує два найбільших суднобудівних підприємства України - Чорноморський суднобудівний завод і Херсонський суднобудівний завод.

Група компаній «Смарт-холдинг», підконтрольна українському бізнесменові Вадиму Новинському.