Крюковский вагзавод уменьшил выпуск грузовых вагонов на 80%

Крюківський вагонобудівний завод (Кременчук, Полтавська обл.) у січні-квітні збільшив випуск вантажних вагонів на 80% або на 1938 вагонів порівняно з січнем-квітні 2013 року - до 461 одиниці, йдеться в повідомленні підприємства.

Згідно з повідомленням, завод в січні-квітні не виготовив жодного пасажирського вагона.

З початку року підприємство працювало 2-3 дні в тиждень.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Росія у вересні минулого року призупинила для Крюківського вагонобудівного заводу дію сертифіката на вантажні вагони, а в жовтні частково відновила дію деяких сертифікатів на вагони для сипучих вантажів моделі 19-7016, піввагонів моделі 12-783, вагони криті та ін.

Читайте також"Укрзалізниця" купить вагони та поїзди у Крюківського заводу на 1,6 млрд грн

Довідка УНІАН. ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" випускає вантажні (вагони-платформи, цистерни, вагони бункерного типу, піввагони) і пасажирські вагони, вагони метро, запасні частини і візки для вантажних вагонів, колісні пари, запчастини для вагонів метро і ескалаторів, контейнери, дорожню техніку. Виробництво пасажирських вагонів на заводі здійснюється на замовлення "Укрзалізниці".

Продукція заводу поставляється більш ніж у 20 країн світу. Крюківський вагонобудівний завод є єдиним в СНД підприємством, що має налагоджене і діюче виробництво двох видів вагонів - пасажирських і вантажних. Крюківський вагонобудівний завод в 2013 році збільшив випуск вантажних вагонів на 48% - до 5 316 шт., а пасажирських на 7,2% - до 74 шт.