Фото УНИАН

Міністерство екології та природних ресурсів України анулювало раніше видані 17 спеціальних дозволів на користування надрами компанії «Голден Деррік», пов'язаної з «сім'єю» екс-президента Віктора Януковича, який втік до Росії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив глава Мінекології Андрій Мохник.

«Анульовано 17 ліцензій «Голден Деррік», яку пов'язують зі Ставицьким (екс-міністром енергетики Едуардом Ставицьким - УНІАН), що входить до оточення Януковича», - сказав Мохник.

Відео дня

При цьому він повідомив, що анульовані ліцензії для «Голден Деррік» планується виставити на відкриті аукціони для продажу іншим компаніям, які мають намір займатися видобутком корисних копалин.

Читайте такожЯнукович і Ко розкрадали 150 млрд гривень щорічно за допомогою держзакупівель

Як повідомляв УНІАН, наприкінці березня генеральна прокуратура позбавила компанію «Голден Деррік» шести спеціальних дозволів на розробку нафтогазових родовищ.

Проведена Генпрокуратурою перевірка встановила, що в 2011-2012 роках Державна служба геології та надр без проведення аукціонів видала «Голден Деррік» 48 спецдозволів на розробку і видобуток нафтогазових родовищ у Дніпропетровській, Полтавській, Сумській і Харківській областях. Згідно з перевіркою, 26 рішень прийнято за відсутності передбачених законом документів. Ще по 16 ділянках, наданих у користування компанії, протягом двох років не сплачено до бюджету понад 5 млн грн за геологічну інформацію, яка необхідна для використання корисних копалин

Колишній міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький оголошений у розшук в рамках розслідування діяльності скандального бізнесмена, голови холдингу СЕПЕК Сергія Курченка.