поезд / ru.wikipedia.org

Група польських шахтарів минулої ночі на прикордонному переході Мамоново-Гроново заблокувала в'їзд до країни поїздів з російським вугіллям. Про це повідомила регіональна влада, передає ИТАР-ТАСС.

"Протестувальники не пустять жодного поїзда, який буде ввозити в Польщу вугілля з Калінінградської області", - сказав представник профспілкового руху "Солідарність" Станіслав Клич. За його словами, з цією метою на колії вийшли 200 осіб.

"Ми можемо блокувати перехід навіть до кінця тижня, аби звернути увагу на те, що ми впускаємо в країну дешевше вугілля, що ніхто не цікавиться таким серйозним сектором, що забезпечує енергетичну безпеку країни", - додав Клич.

Відео дня

Читайте такожУкраїна купуватиме вугілля в Росії

Шахтарі вважають, що імпорт російського вугілля - одна з причин тяжкого становища польського гірничодобувного сектора. Вони звинувачують свій уряд в тому, що він ніяк не бореться з цією проблемою.

Читайте такожУ Кабміні підрахували, що дефіцит вугілля до кінця року складе 5 млн тонн

Учасники протесту нагадують, що в 2013 році імпорт вугілля до Польщі досяг 11 млн тонн, більшість з яких надійшло з Росії. Ці обсяги постійно зростають. Тим часом, на польських складах лежать 5 млн тонн вугілля з місцевих шахт.

Читайте такожБойовики заблокували постачання вугілля українським споживачам та вивозять його до Росії