REUTERS

Виконувач обовязків Держсекретаря США Джон Салліван закликав Україну подвоїти зусилля з впровадження реформ, створити незалежний Антикорупційний суд та підвищити тарифи на газ.

Про це у Twitter повідомила речник Держдепу США Хізер Науерт, коментуючи зустріч Саллівана з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним. За її словами, Салліван підтвердив підтримку Сполученими Штатами суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям російської агресії.

Читайте такожМВФ: ціни на енергоресурси в Україні знову стали політичним питанням

Відео дня

Зазначається, що Салліван закликав Україну «подвоїти зусилля з впровадження реформ, дотримуватись програми МВФ  - змінити законодавство задля створення по-справжньому незалежного Антикорупційного суду та підвищити тарифи на газ до рівня імпортного паритету».

Нагадаємо, 28 березня Кабінет міністрів України прийняв рішення не підвищувати ціну на газ для населення з квітня.

Як повідомляв УНІАН, ціна на газ для населення становить 4942 гривні за тисячу кубометрів, а з урахуванням податку на додану вартість і зборів, що включають транспортування, - 6958 гривень за тисячу кубометрів.

Питання визначення ціни газу для потреб населення є предметом переговорів України з МВФ. Представники Фонду наполягають на тому, що вартість блакитного палива має вирівнятися (піднята) до рівня імпортного паритету. На даний момент приведення ціни на газ до імпортного паритету відповідає її підвищення приблизно на 30%.

За інформацією джерела УНІАН, уряд у рамках переговорів з МВФ пропонував кілька варіантів більш поступового підвищення ціни, проте представники Фонду відкинули пропозиції Кабінету міністрів.