novikovgroup.ru

Останні тижні погода радує сонячними днями, і українці все частіше вибираються на пікніки.

У скільки цього року народу обійдуться посиденьки на природі з розрахунку на чотирьох осіб, підрахувало "Сьогодні".

Найбільше ціни злетіли в столиці / "Сегодня"

За рік шашличний набір в п'яти найбільших областях та місті Києві подорожчав в середньому на 330 грн. Вище ціни злетіли в столиці (на 390 грн більше), а от найменший приріст показала Дніпропетровська область (плюс 291 грн до кошторису).

Відео дня

Читайте такожРейтинг найбагатших людей України знову очолив Ахметов

Також потрібно пам'ятати, що жоден пікнік не обійдеться без пляшки питної води (від 20 грн за 6 літрів), кетчупу (від 10 грн за упаковку в 300 грн) та одноразового посуду (від 18 грн за набір з 10 виделок, тарілок і склянок). Ціни на ці товари по всій країні приблизно однакові і не змінилися з минулого року. З урахуванням цих додаткових витрат, якщо весь інвентар для відпочинку у вас вже є, мінімальний пікнік без алкоголю обійдеться в середньому 178 грн за регіонами.

Якщо ж вам ще необхідно придбати інвентар, то пікнік обійдеться майже в 10 разів дорожче. Так, у Київській області, щоб виїхати на шашлики, доведеться витратити 1654 гривні. Найдешевше буде відпочити в Одеській області - 1467 гривень.

Як повідомляв УНІАН, тільки 24% українців мають заощадження на пенсію. Про це свідчать результати соціологічного опитування серед українців, який провів проект USAID "Трансформація фінансового сектора. Більшість опитаних — 57% – відзначають, що не готові відкладати гроші на пенсію. При цьому 68% респондентів зазначили, що вони не будуть отримувати достатній пенсії для забезпечення гідного рівня життя.