Кнопку "Назад" у новій версії Android може замінити жест / фото Google

Система управління жестами в мобільній ОС Android Pie часом може здаватися незграбною через суміш нових концепцій з пережитками минулого. Але в Google планують виправити ситуацію та відновити логічність управління.

Читайте такожXiaomi представила найлегший мобільний браузер Mint

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Зокрема, в ранніх збірках нової версії ОС Android Q представлена перероблена система навігації. Замість того, щоб повертатися назад за допомогою виділеної кнопки, пропонується провести пальцем вліво по "пігулці" навігації. Також пропонується змінити спосіб перемикання між додатками. Для плавного переходу між відкритими додатками належить провести пальцем вправо", - йдеться в повідомленні.

Ця збірка натякає, що Google може відмовитися від опції, що пропонує можливість повернутися до старого способу навігації з використанням трьох кнопок і перегляду раніше відкритих додатків. Ймовірно, тим користувачам, які віддають перевагу старому способу навігації, доведеться просто змиритися з неминучими змінами. Хоча не можна виключати, що до виходу фінальної версії Android Q в Google можуть ще переробити ці нововведення.

Підкреслюється, що в Android Q планується впровадити й низку інших нових функцій. Серед них згадуються розпізнавання осіб, підвищена безпека, даунгрейд додатків, ширша настройка інтерфейсу.