Ілюстрація REUTERS

Один з найбільших українських операторів мобільного зв'язку «Київстар» запустив мережу четвертого покоління (4G/LTE) у 100 населених пунктах у Вінницькій, Івано-Франківській і Тернопільській областях, повідомила прес-служба компанії.

Читайте також«Київстар» закриває низку тарифів

Зокрема, мобільний інтернет 4G з'явився у районних центрах Татарів, Ворохта, Яремче, Микуличин, Городенка, Яблуниця, Чортків, Збараж, Теребовля та селах цих районів.

Відео дня

«Завдяки цьому ще більше 315 тисяч жителів України у 100 населених пунктах отримали доступ до нових технологій мобільного зв'язку. На сьогодні мережа 4G «Київстар» охопила 3831 населений пункт, де проживають 21,7 млн жителів України, а це - 52,3% населення», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що завдяки зв'язку 4G абоненти зможуть отримувати нові переваги мобільного інтернету.

«З технологією LTE середня швидкість передачі даних вища у 16 разів, а затримка в передачі інформації (ping) менше у 2,5 разу порівняно з найсучаснішими мережами 3G. Для абонентів це можливість швидко обмінюватися «важким» контентом, дивитися онлайн ТБ високої роздільної здатності, в лічені секунди завантажувати мобільні додатки всюди, де є покриття мережі», - відзначили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, 6 березня 2018 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), продала частоти для розвитку в Україні зв'язку нового покоління 4G трьом провідним операторам мобільного зв'язку - «Київстар», Vodafone і lifecell за 5,424 млрд грн.

На початку квітня «Київстар» запустив 4G у діапазоні 2600 МГц у 20 населених пунктах, включаючи столицю.

Довідка УНІАН. "Київстар" - український оператор телекомунікацій, який надає послуги зв'язку і передачі даних на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 4G. Послугами оператора користуються близько 26 млн абонентів.

Акціонери "Київстару" - міжнародна група VEON Ltd, офіс у Нідерландах. Акції Групи перебувають у вільному обігу на фондовій біржі NASDAQ, Нью-Йорк і Euronext, Амстердам.