Ілюстрація REUTERS

Державна служба з питань праці у 2017 році перевірила 7,159 тис. роботодавців з питань дотримання ними виплати мінімального розміру заробітної плати і виявила 768 порушень.

Читайте такожПенсійний фонд оцінив свої збитки через тіньову зайнятість у 30 мільярдів

Про це під час засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

Відео дня

«Під час перевірок виявлено порушення законодавства щодо дотримання мінімального розміру заробітної плати щодо 768 працівників. Керівникам підприємств, установ, організацій видано приписи на усунення виявлених порушень, складено й передано до суду протоколи про адміністративне правопорушення за частиною першою», - сказав віце-прем'єр-міністр.

За його словами, кількість осіб, зайнятих у неформальному секторі економіки, за дев‘ять місяців 2017 року, порівняно з дев’ятьма місяцями 2016 року, скоротилася майже на 300 тисяч людей. Одним з чинників скорочення тіньової зайнятості, за словами Розенка, є суттєве зростання розміру мінімальної заробітної плати.

Як повідомляв УНІАН, Міжнародна організація праці провела оцінку рівня тіньової економіки, і за результатами оцінки, близько 50% працівників в Україні від офіційно зайнятої кількості людей працюють у тіні, а зайнятих у нас близько 10-12 млн. Тобто, близько 5 млн, або кожен третій працює нелегально.