Ілюстрація REUTERS

Уряд України підписав угоду з Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), яке подовжує дію Меморандуму про взаєморозуміння щодо поглиблення співпраці між Урядом України та ОЕСР.

Читайте такожУ Нацбанку пояснили, навіщо Україні кредити від МВФ

Про це повідомляється на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Відео дня

Згідно з повідомленням, угоду підписали перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів та заступник генсекретаря ОЕСР Марі Ківініємі.

"Ми надзвичайно цінуємо співпрацю з Організацією економічного співробітництва та розвитку, тому що отримуємо вагому експертну підтримку для реалізації самих амбітних завдань у ключових напрямках реформування України: боротьбу з корупцією, реформи державного управління та забезпечення верховенства права, а також інвестицій та покращення бізнес-клімату", - наголосив Кубів.

Перший віце-прем'єр-міністр України підкреслив, що співпраця з Організацією економічного співробітництва і розвитку є важливим інструментом для оцінки конкурентних переваг національної економіки України.

"Україна готова приєднатися до Рекомендації ОЕСР щодо ефективного державного інвестування на всіх рівнях управління для проведення реформи державних інвестицій в Україну. Ми також готові продовжити заходи щодо приєднання України до Рамкової домовленості офіційно підтримуваних експортних кредитів і приєднатися до робочої групи за експортними кредитами та кредитними гарантіями", - сказав Кубів.

Довідка УНІАН. Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) - міжнародна організація, членами якої сьогодні є 34 країни. 70 країн мають статус партнерів ОЕСР, беручи участь в багатьох сферах її діяльності. За впливом ОЕСР входить до трійки провідних світових економічних установ, поряд з МВФ і Світовим банком. ОЕСР сприяє економічному зростанню країн, що розвиваються, шляхом надання технічної допомоги.