Иллюстрация REUTERS

Гігант онлайн-рітейлу Amazon показав у другому кварталі поточного року прибутки, які вдвічі перевищили очікування біржі.

Читайте такожAmazon приступила до створення домашніх роботів - ЗМІ

В опублікованих документах компанії йдеться також про прогнозований високий рівень продажів восени. Значна частина успіху зумовлена прогресом у прибутковому бізнесі Amazon у галузі хмарних сервісів (cloud) та реклами, повідомляє «Німецька хвиля».

Відео дня

Йдеться про суму в 2,5 мільярда доларів, тоді як за аналогічний період торік компанія заробила лише 197 мільйонів доларів, зазначає агенція dpa. У звіті рітейлера також зазначається, що її бізнес ефективно шукає можливості компенсувати дорогу швидку доставку за рахунок контролю витрат та розвитку високомаржинальних підрозділів, як-от хмарних сховищ даних та хмарних обчислень. Доходи онлайн-гігант планує інвестувати в нові сфери, зокрема, доставлення свіжих овочів та фруктів по США, зазначає Reuters.

На тлі бізнес-успіху з початку року вартість акцій Amazon стрімко зростає. Через це її власник Джеффрі Безос став багатшим щонайменше на 52 мільярди доларів. Згідно з індексом Bloomberg Billionaires, зараз його капітал перевищує 150 мільярдів доларів, що робить його найбагатшою людиною на планеті.